Hortensia (de loslaat remedie)

Bij het begin van het nieuwe schooljaar kan de Hortensia een grote hulp zijn.
Kleutertjes die voor de eerste maal naar school gaan, het onbekende, vele vreemde gezichten. Voor de een is dit een probleem voor de andere weer niet.
Hortensia laat hun op een zachte manier mama loslaten zodat de traantjes snel gedroogd zijn. Deze remedie is niet alleen goed voor de kleuter maar ook voor de mama, die het dikwijls veel moeilijker heeft als haar kind, wanneer ze het kind de eerste maal in de school achter moet laten. Maar ook wanneer grote kinderen op kot gaan is dit voor sommige moeders een moeilijke tijd met heel veel vragen, ze zien hun kinderen volwassen worden, niet meer alle dagen klaar moeten staan, er komt een leegte. Ook hier is de Hortensia een remedie die aanzet de zorgen om hen en het gemis los te kunnen laten.
Geeft het kind een drie tal dagen voor de school begint 3 maal per dag 1 druppel; zo zal de eerste schooldag vlotter verlopen. Je kan dit blijven doen tot het kind zicht thuis voelt in de grote school. Voor de mama mag het 3 maal per dag 2 druppels. (dit is een standaard )

Hortensia is een katalysator bij het loslaten.

Het leven is een aan een schakeling van loslaten, het is een woord dat gemakkelijk gebruikt wordt maar niet gemakkelijk gedaan. Dit doe je in vele kleine stapjes, het is belangrijk dat ieder er zijn tijd voor neemt die hij nodig heeft. Loslaten is de situatie aanvaarden, men moet eerst door die waarom fase, een fase van onbegrip, het zoeken van antwoorden die we vaak nooit zullen krijgen of niet volledig zijn. Dan volgt de fase van vergeving. Dit doen we eerst naar onszelf toe, waar heb ik fouten gemaakt, waarom heb ik dit toegelaten, heb ik dit laten gebeuren, heb ik genoeg gedaan of teveel en vele andere vragen gaan er door het hoofd.
Wanneer we deze tijd vol emoties, die vaak gepaard gaat met onzekerheid, doorworsteld hebben begint de tijd van begrip en vergeven. Wanneer we onszelf beter begrijpen kunnen we onszelf vergeven, om vervolgens de ander te begrijpen en te vergeven; zij die ons pijn deden, of bewust gekozen hebben alle contacten te verbreken of door overlijden ons hebben verlaten…… Loslaten kost tijd, we weten het vaak heel goed hoe het moet vanuit ons denken, maar kunnen het niet in de praktijk brengen. Loslaten doe je niet met je hoofd, dit moet je voelen in je hart, dit moet je doorleven.
Hortensia helpt je in elke fase van het loslaten, het maakt het gemakkelijker.